Tillbaka till alla evenemang

Utbildning om säkerhetsdatablad och exponeringsscenarier

Utbildning om säkerhetsdatablad och exponeringsscenarier

Vi bjuder in till en digital halvdagsutbildning om säkerhetsdatablad och exponeringsscenarier.

Utbildningen handlar om vilken information som ska finnas i säkerhetsdatabladens 16 avsnitt samt fakta om vad ett exponeringsscenario är samt vilka skyldigheter som finns kopplat till exponeringsscenarier.

Den som yrkesmässigt säljer farliga kemikalier är skyldig att kostnadsfritt lämna ett säkerhetsdatablad till sin kund. Och den som köper farliga kemikalier har en skyldighet att följa instruktionerna i säkerhetsdatabladet. Det är därför oerhört viktigt att informationen i säkerhetsdatabladet är korrekt, relevant och uppdaterad.

Exponeringsscenarier är en bilaga till säkerhetsdatablad för farliga ämnen som beskriver hur de kan användas säkert. Informationen om säker användning ska följa med i säkerhetsdatabladet för blandningar där ämnet ingår.

Utbildningen om säkerhetsdatablad och exponeringsscenarier tydliggör vilka krav som ställs på den som lämnar eller tar emot säkerhetsdatablad och exponeringsscenarier samt ger en översikt över vilken information dessa viktiga dokument ska innehålla.

Målgrupp

Informationen riktar sig till alla aktörer i leverantörskedjan av kemiska produkter och ger en orientering om informationen i säkerhetsdatablad samt skyldigheter kopplat till exponeringsscenarier. Medarbetare inom såväl kvalitet, regulatoriska frågor, marknadsföring och försäljning som företagsledning är varmt välkomna. Informationen vänder sig även till dig som är ny på jobbet inom branschen.

Datum och tid

Onsdagen den 24 april kl 9.00 - 11.30

Praktikaliteter

  • Utbildningen är digital och kommer att genomföras via Microsoft Teams.

  • Varje deltagare kommer att få en länk skickad till sig dagen före utbildningen. Vänligen anslut i god tid.

  • Efter utbildningen får varje deltagare utbildningsmaterialet som pdf.

Pris

Priserna är angivna per person exkl. moms.

Anmälan är bindande men vid förhinder kan platsen överlåtas.