Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

19 Storgatan
Stockholm, Stockholms län, 11451
Sweden

Ktfutbildning.se är en utbildningsplattform för utbildningar som ges av KTF, Sveff, Lim, IIH, Svenskt växtskydd och BFS. Här samlas all information om de kurser som erbjuds inom kemi och toxikologi samt mer branschspecifika ämnen som kosmetika, färg, lack, lim, industriell hygien, växtskydd och storköksutrustning.

Tillverkning av kosmetika i enlighet med ISO-standard 22716

Aktuella event

Back to All Events

Tillverkning av kosmetika i enlighet med ISO-standard 22716

  • Venus, Näringslivets hus Storgatan 19 Stockholm, Stockholms län, 114 51 Sweden (map)

I kosmetikaförordningens artikel 8 framgår att kosmetiska produkter ska tillverkas i överensstämmelse med god tillverkningssed för att säkerställa en hög skyddsnivå för människors hälsa. Det smidigaste sättet att uppfylla lagstiftningens krav är att anpassa produktionen efter ISO-standard 22716 som är en vägledning om god tillverkningssed för kosmetiska produkter. God tillverkningssed är en översättning av Good Manufacturing Practice som brukar förkortas GMP.

Utbildningen består av en genomgång av standardens innehåll samt praktiska implementeringstips. Särskilt fokus läggs på nedanstående punkter:

  • Definitioner och grundläggande begrepp
  • Personal
  • Faciliteter och utrustning
  • Råvaror och förpackningsmaterial
  • Produktion
  • Kvalitetskontroll och dokumentation

Denna halvdagsutbildning kan med fördel kombineras med halvdagsutbildningen om kosmetikaförordningen som ges på förmiddagen.

Utbildningen vänder sig till tillverkare, importörer, distributörer, återförsäljare, underleverantörer och andra intressenter som är relativt nya i kosmetikabranschen. Efter genomgången utbildning ska kursdeltagarna förstå vad som krävs för att uppfylla kosmetikalagstiftningens krav avseende tillverkningskvalitet.

Föreläsare

Peter Jansson Sakkunnig KoHF

Peter Jansson

Sakkunnig

KoHF

Pär Svahnberg Kemist Toxintelligence

Pär Svahnberg

Kemist

Toxintelligence

Pris

Halvdag: 2500 SEK för medlemsföretag, 3000 SEK för övriga företag

Priserna är angivna exkl moms. Utbildningsmaterial och kaffe ingår.

För de som väljer att gå även kursen om kosmetikaförordningen på förmiddagen ingår även lunch. Pris för både för- och eftermiddag: 4500 SEK för medlemsföretag, 5500 SEK för övriga företag. Priserna är angivna exkl moms.

Vid anmälan före 21 december ges 20% i rabatt på anmälningsavgiften.

Tid & Plats

Venus, Näringslivets Hus, Storgatan 19 (T-bana Östermalmstorg)

Torsdag 18 januari 2016 kl. 13.00– 16.30

Övrigt

Anmälan sker via formuläret på ktfutbildning.se senast fredagen den 12 januari 2018. Den som även vill gå förmiddagsutbildningen om kosmetikaförordningen måste fylla i två anmälningsformulär, ett för respektive utbildning.

Anmälan är bindande. Vid återbud eller vid uteblivet deltagande debiteras full avgift. Det går bra att utse ersättare vid förhinder.

Vid fulltecknad utbildning eller för få deltagare vid anmälningstidens slut förbehåller vi oss rätten att ställa in utbildningen respektive att få återkomma med nytt utbildningstillfälle.

Frågor och funderingar mailas till ktfutbildning@ktf.se.