Back to All Events

Ekologisk kosmetika - vad är det och hur certifierar du produkterna?

 • Saturnus, Näringslivets Hus Storgatan 19 114 51 Stockholm (map)

Ekologisk kosmetika - vad är det och hur certifierar du produkterna?

Favorit i repris! Tack vare det stora intresset för den här utbildningen hösten 2016 ges ett nytt tillfälle under våren för er som inte fick plats.

Intresset för naturliga ingredienser och ekologisk kosmetika har ökat på senare tid. Men vad betyder alla begrepp? Vilka är fördelarna? Finns det nackdelar? Och vilken skillnad är det på de olika certifieringarna?

KTF Utbildning reder ut begreppen kring ekologiskt och naturligt under en intressant och innehållsrik förmiddag. Vi inleder med att förklara skillnaden mellan ekologiskt och konventionellt jordbruk. Därefter ges en översikt över de olika kemiska och fysikaliska metoder som används för att framställa råvaror till kosmetiska produkter. Sedan väntar en genomgång av COSMOS-kriterierna som gemensamt har utvecklats av ECOCERT, COSMEBIO, ICEA, BDIH och SOIL ASSOCIATION. Vi förklarar skillnaden mellan de olika certifieringsnivåerna ”Natural” och ”Organic” med hjälp av pedagogiska produktexempel. Förmiddagen avslutas med en jämförelse av kriterier för de två ledande certifieringssystemen COSMOS och NATRUE.

Utbildningen vänder sig till tillverkare, importörer, distributörer, återförsäljare, underleverantörer och andra intressenter i kosmetikabranschen. Efter genomgången utbildning ska kursdeltagarna förstå skillnaden mellan konventionell och ekologisk kosmetika samt vara förtrogna med COSMOS-kriterierna.

Föreläsare

Pär Svahnberg, Kemist, Toxintelligence

Pär Svahnberg, Kemist, Toxintelligence

Mandy Tang, Toxikolog, Toxintelligence

Mandy Tang, Toxikolog, Toxintelligence

INNEHÅLL

 • Introduktion om vad ekologisk egentligen betyder. Historik och skillnader mot konventionell odling.
 • Genomgång av Cosmos-kriterierna Cosmos Organic och Cosmos Natural
  • Fem olika ingredienskategorier
  • Tillåtet och förbjudet
  • Produktmärkning och kommunikation
  • Skillnader jämfört med Natrue

TID & PLATS

Torsdag 16 mars 2017 kl 9.00 - 11.30

Saturnus, Näringslivets Hus, Storgatan 19 (T-bana Östermalmstorg)

ANMÄLAN OCH AVGIFTER

Halvdag: 2500 SEK för medlemsföretag, 3000 SEK för övriga företag

Priserna är angivna per person exkl moms. Utbildningsmaterial och kaffe ingår.

Anmälan sker senast onsdag 2 mars 2017. Vid anmälan före 16 februari ges 20% i rabatt på anmälningsavgiften. Anmälan är bindande.

ÖVRIG INFORMATION

Utbildningsintyg utfärdas till deltagarna.

Anmälan är bindande. Vid återbud eller vid uteblivet deltagande debiteras full avgift. Det går bra att utse ersättare vid förhinder.

Vid fulltecknad utbildning eller för få deltagare vid anmälningstidens slut förbehåller vi oss rätten att ställa in utbildningen resp. att få återkomma med nytt kurstillfälle.

Frågor och funderingar mailas till ktfutbildning@ktf.se.

Earlier Event: February 9
Frukost-seminarium om solvård