Måste vi ha konservering?
Konserveringsmedel - nödvändiga men allergiframkallande
KTF Utbildning hälsar välkomna till ett intressant frukostseminarium om konserveringsmedel och kontaktallergi. Konserveringsmedel är nödvändiga i många konsumentprodukter, till exempel kosmetika, målarfärg, rengöringsprodukter och lim. Det är samtidigt en ämnesgrupp som förknippas med kontaktallergi. Varför används konserveringsmedel? Hur utvecklas en kontaktallergisk reaktion? Och vad finns det för alternativ? Dessa och många fler frågor kommer att belysas under frukostseminariet med hjälp av kunniga och inspirerande föreläsare.
Vi vänder oss i första hand till journalister men naturligtvis är alla intresserade varmt välkomna.
Innehåll
- Varför behövs konserveringsmedel i många produkttyper?
- Hur väljer man rätt konservering till rätt produkt?
- Vilka andra alternativ till konservering finns för att säkerställa produkters hållbarhet?
- Hur ser sambandet ut mellan konserveringsmedel och kontaktallergi?
- Allergi – så funkar det
- Vad är skillnaden mellan allergi och hudirritation?
Föreläsare
Tid & Plats
Fredagen den 31 mars 2017 kl 8.00 - 9.30
Styrelserummet, Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm (T-bana Östermalmstorg)
Anmälan och avgifter
Anmäl dig via formuläret nedan senast torsdag den 17 mars 2017.
Seminariet är kostnadsfritt. Anmälan är obligatorisk och bindande. Vid uteblivet deltagande tas en avgift på 1000 kr per person ut (ej för journalister). Det går bra att utse ersättare vid förhinder.
ÖVRIG INFORMATION
Vid fulltecknat seminarium eller för få deltagare vid anmälningstidens slut förbehåller vi oss rätten att ställa in seminariet resp. att få återkomma med nytt tillfälle.
Frågor och funderingar mailas till: ktfutbildning@ktf.se